Waarvoor dient "Ons Dörpshuus"?

“Ons Dörpshuus” in 2e Exloërmond beschikt over diverse ruimtes voor het houden van uiteenlopende bijeenkomsten die gericht zijn op bewoners en organisaties in en rond 2e Exloërmond.

“Ons Dörpshuus” kan gebruikt worden voor onder meer bijeenkomsten van verenigingen, organisaties, bedrijven en particulieren, zoals:

  • Verenigingsactiviteiten
  • Bestuursvergaderingen
  • Ledenbijeenkomsten
  • Dorpsbijeenkomsten
  • Activiteiten van dienstverlenende instellingen
  • Voorlichting- en informatiebijeenkomsten
  • Cursussen
  • Educatieve activiteiten
  • Kleine familiefeesten
  • Festiviteiten

Aantal personen

120

Aantal ruimtes

5

Aantal boeken

3532

Wat is er te vinden?

Op de begane grond vindt u onze grote zaal. Deze zaal met fraaie bar biedt ruimte aan maximaal 75 mensen. Voor het houden van presentaties is hier een beamer met groot scherm aanwezig. De aangrenzende keuken met fornuis, oven en frituur is geschikt voor onder meer het bereiden van maaltijden en het verzorgen van catering. Ook is de grote zaal voorzien van een grootbeeldtelevisie en een biljarttafel van officiële wedstrijdafmetingen.

De voorzaal op de eerste verdieping is geschikt voor feestjes en bijeenkomsten met een groepsgrootte van maximaal 35 personen. Ook deze ruimte is voorzien van een beamer met groot scherm voor het houden van presentaties.

Op de begane grond vindt u de dorpsbibliotheek. Hier kan iedereen boeken halen. Deze hoeven niet weer te worden ingeleverd. Ook is het mogelijk om boeken in te brengen. In dezelfde ruimte zijn twee dartborden met oche te vinden voor het houden van dartwedstrijden.

De achterkamer op de eerste verdieping is ingericht als de jeugdsoos. In deze chillruimte met relaxte zithoek kan de jeugd zich onder meer vermaken met een dartbord, tafeltennistafel en kleine biljarttafel.

Vier bewoners van het Thomashuis 2e Exloërmond hebben vier dagen per week hun dagbesteding bij het dorpshuis. Vanuit de dagbestedingsruimte “De Boemerang”bij “ons dörpshuus” verrichten zij allerlei werkzaamheden in en rond “ons dörpshuus”, zoals klaarzetten tafels en stoelen voor vergaderingen, opruimen, schoonmaak en onderhoudswerk, snoeien, onkruid wieden. Daarnaastdoen zij allerlei creatieve activiteiten in “De Boemerang”.

Op het terrein van “ons dörpshuus” liggen een beachvolleybalveld, tafeltennistafel en een kaboutervoetbalveld. Ook beschikt “ons dörpshuus” over een terras met twee picknicktafels.

Bestuur

Stichting Dorpshuis 2e Exloërmond exploiteert het dorpshuis. Het bestuurswerk voor de stichting is onbezoldigd, vrijwilligers van de stichting kunnen desgewenst een vrijwilligersvergoeding ontvangen.

William Fischer

Voorzitter en bouwzaken

Peter Suk

Bestuurslid

Willem Schutrups

Communicatie, site en PR

Anton Kost

Groenvoorziening

Magda van Leeuwen

Penningmeester
(penningmeester@dorpshuis2emond.nl)

Een veilig en aangenaam verblijf voor iedereen

Wij willen graag dat zo veel mogelijk mensen op aangename en veilige wijze gebruik (kunnen) maken van “ons dörpshuus”. Daarom is het dorpshuis van vele gemakken voorzien, zoals gratis WiFi.

Zowel op de begane grond als de verdieping zijn toiletten te vinden. Op de begane grond bevindt zich een toilet voor mindervaliden. De trap naar de eerste verdieping is voorzien van een traplift.

Het gebouw beschikt over camerabewaking en het heeft een alarminstallatie. Bij het dorpshuis is ruime parkeergelegenheid zowelvoor auto’s als voor fietsen. Dicht bij het dorpshuis zijn een 4tal mindervalidenparkeerplaatsen.

Gratis WiFi

Toegankelijk voor mindervaliden

Parkeergelegenheid

Camerabewaking